ДГС Малко Търново и ДПП Странджа отбелязаха заедно Седмицата на гората

ДПП „Странджа” към Изпълнителна агенция по горите/Executive Forest Agency , с директор инж. Румяна Цвяткова и ДГС Малко Търново към Югоизточно държавно предприятие - Сливен, с директор инж. Калин Николов, отбелязаха Седмица на гората. 

Състоя се среща с малчуганите от ДГ „Юрий Гагарин” Малко Търново, с директор Стефка Тодорова. Инж. Николов откри срещата с увлекателен разказ за гората, в който показа на подрастващите как можем да преброим годините на дървото. 

Заниманията продължиха с динамични и увлекателни игри от съкровищницата на горската педагогика в България. В края на гостуването, в близост до сградата на детското заведение, бяха посадени фиданки от Дуглазка ела (Pseudotsuga menziesii). 

Със своите малки лопатки и лейчици децата, под ръководството на горските служители от ДГС Малко Търново, с вълнение се погрижиха за новите си придобивки. По-късно, общият екип на ДПП „Странджа” и ДГС Малко Търново се отправи към местността Каменска бърчина. 

Прочистен беше целия маршрут от прорастнала растителност, освежена и допълнена беше туристическата маркировка. Същото беше направено и на голямата поляна, където са мегалитите и каменната гъба.