Първата българка в продуцентската програма Peter Stark търси подкрепа

Анна Дамаскова, на 25 години, работи в киноцентър Ню Бояна по мащабни филмови продукции. Тя е приета магистратура в Лос Анджелис, в един от най-престижните и най-стари кино университети на САЩ.

Сред стотиците кандидати от цял свят бургазлийката попада в списъка на одобрените 24 студенти тази година и е първата българка, която влиза в продуцентската програма Peter Stark.

Обучението в USC School of Cinematic Arts е скъпо начинание. Фондация “Шанс за децата на България“ изразява подкрепата си със стипендия, но са нужни още 35 хиляди долара за първата година. Затова стартира кампанията Help Me Study Film Producing at USC:  https://www.indiegogo.com/projects/help-me-study-film-producing-at-usc-adventure/x/18666718#/ 

Eто какво ни написа Анна Дамаскова:

Здравейте,  

Казвам се Анна Дамаскова, на 25 години съм, от град Бургас. Пиша Ви, защото имам нужда от медийна и финансова подкрепа за образованието ми. Имам по-малко от три месеца, за да направя невъзможното – възможно. Това е моята история:

Приета съм в най-доброто и най-старото филмово училище в САЩ - USC, School of Cinematic Arts в Лос Анджелис. Имам възможността да стана първият български студент в програмата Peter Stark Producing Program - магистър продуцентство за кино и телевизия. Toва е уникална възможност, която имат само  24-ма души, селектирани от стотици кандидати от цял свят. 

В процедурата на кандидатстване получих препоръки от Ярив Лернер (изпълнителен директор на кино студио Бояна) и Лара Андерсън (декан на престижния London College of Communication, University of the Arts London.). Завършила съм бакалавър специалност режисура в Northern Film School в Англия, от тогава работя в киностудио Ню Бояна.

USC е в сърцето на Холивуд и предоставя най-добрия възможен старт в кино индустрията. Преподавателите и гост лекторите съставляват филмовата индустрия, а много от тях са и възпитаници на USC. Те са креативни, програмни или изпълнителни директори на студия като Дисни, Амазон, Сони, Метро-Голдуин-Майер и много други.

Списъкът наистина е безкраен: продуценти на филми като Pulp Fiction/Криминале, A Beautiful Mind/Красив Ум, Star Trek (2013), Mad Men/Момчетата от Медисън Авеню; режисьори и писатели като Джордж Лукас (Star Wars, American Graffiti), Робърт Земекис (Форест Гъмп, Завръщане в бъдещето), Робърт Родат (Спасяването на редник Райън).

Нужна ми е стипендия или спонсорство, защото таксите на университета са много извън моите финансови възможности. До момента успях да събера $7000 за първата ми година. Започнах кампания в интернет за събиране на средства, тъй като за университетските таксите за първата година са ми необходими още $35 000, а двугодишната магистратура струва общо $84 000. За да заработи кампанията обаче имам нужда от разпространение в медиите. Времето ме притиска, защото годината започва на 21-ви август 2018 година.

Аз писах на всички институции в областта на образованието и културата в България, но от много не получих дори отговор. За съжаление няма механизми за финансиране на образование, дори и да става въпрос за такива престижни университети. 

Това e кампанията за събиране на средства с мой клип, където можете да прочетете и пълната история:

https://www.indiegogo.com/projects/help-me-study-film-producing-at-usc-adventure/x/18666718#/ 

Линк към интервю в БНР:

http://bnr.bg/post/100973826 

Обръщам се към Вас за медийна подкрепа и съдействие за намиране на спонсори. Сумата, необходима за моето образование, е сериозно изпитание, но възможността, която имам пред себе си наистина си залужава. Бих искала да бъда първата българка там и да се опитам да допринеса за бъдещето на българското кино. Искрено вярвам, че стремежът ми за подобно ниво на развитие ще срещне подкрепа и насърчение.

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови