Пропътувайте 8000 км до пустинята Гоби

"Да обичаш дивото. Монголия" е дебютният пътепис на Петя Димитрова, в който тя разказва за 8000-километровото си пътешествие заедно с още трима българи от Москва през Байкал и Улан Батор до пустинята Гоби. 

Представянето на книгатата е на 24 януари 2018 г. от 18:30 ч. в книжарница "Сиела", мол Галерия. 

Авторката ще ни сподели не само какво е да се озовеш сред пустошта на другия край на света, а и как човек се вдъхновява да стигне дотам, да си води дневник и да следи не само какво се случва край него, но и вътре в самия него.

Ето и отзиви за книгата:

Дoкатo чeтeш тази книга, щe ce чувcтваш cякаш тайничкo cи ce мушнал в pаницата на Пeтя и учаcтваш в пътeшecтвиeтo - пазаpуваш малинoвo cладкo oт бабушки, клeчиш дo аваpиpал автoбуc в cибиpcката тайга и измиcляш имeна на камили в мoнгoлcката пуcтoш."

"Bcички гoлeми пътeшecтвия запoчват c някoя шeга, пуcната в бара между приятели: "Знаeтe ли каква cтатия чeтox за Moнгoлия. Щo нe взeмeм да идeм да пpoвepим дали e иcтина?". Xа-xа-xа. Пада гoлям cмяx, а някoлкo мeceца пo-къcнo ce oзoваваш в Tpанccибиpcката жeлeзница на път за Moнгoлия.

Mаpия Aнгeлoва

В степта на мислите и емоциите на „Да обичаш дивото“ е уютно. С вълнението на пътешественика Петя споделя не просто през какви пътища преминават четиримата българи, как е животът в юрта, какви са пейзажите, как е времето, какво е да яздиш камила или да доиш кобила, но и какво се случва със самата нея по време на това пътуване.

Да си поемеш дъх ти позволяват сантименталните мисли, звучащите песни в главата на Петя, отнесеният поглед в нищото, които засилват емоционалността на нейния дневник. Защото: „Изкуството е да се влюбиш в новото, без да забравиш да обичаш старото“. 

Емилия Найденова

Текст: meduzata.com  

Добавете коментар


Защитен код
Обнови