Зелената зона в Бургас може да стане целогодишна 

От общинската администрация в Бургас предлагат зелената зона за платено паркиране в морския град да стане целогодишна, със зимно и лятно работно време. 

Предложението е внесено за разглеждане в местния парламент от кмета Димитър Николов. 

Новата стратегия предвижда отпадането на така наречената „хибридна зона“, като ще остане само зелената, съобщава БНР. Идеята за целогодишна зелена зона е продиктувана изцяло от живеещите в к-с „Лазур“, коментира докладната директорът на ОП „Транспорт“ Пламен Димитров. По думите му, лятното работно време се запазва, както е до момента, а зимното ще започва след края на септември и ще функционира като това на синята зона – от понеделник до петък от 9.00 ч. до 19.00ч. 

„Друго предложение, което правим е обединяване на определени подзони на синята и зелената зона. При това обединение сме разделили от 28 подзони в синята зона, сега ги правим 9 и от 6 в зелената зона ги правим 4, като основно ги разделяме по основните булеварди и големи улици на град Бургас“, казва Пламен Димитров. 

Промяна в цените 

Въвеждането на целогодишно регулиране на паркирането в определената зелена зона води до промяна и в стойността на годишните цени за услугата, за първи и втори автомобил. Стойността от 25 става 60 лева, съобразно месеците, за които важи зоната. За втори автомобил от 50 се променя на 120 лева. 

Очакванията от прилагането на настоящите изменения и допълнения на Наредбата са свързани с възможността на Община Бургас да облекчи трафика, да регулира паркирането, така че да се освободи движението в зоните, се казва още в докладната. Предстои тя да бъде гласувана на предстоящото заседание на общинския съвет.

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови