Кръгово кръстовище на Атия няма да има

Изграждат пасарелка с асансьор до началото на лятото

Кръгово кръстовище на входа на Атия няма да бъде изграждано. Това съобщи от Агенция „Пътна инфраструктура”, цитирана от Gramofona.com. От АПИ уточниха, че кръговите кръстовища са ефективни, когато движението във всички направления е интензивно и има голям брой автомобили, завиващи наляво. Анализът на трафика по път II-99 Бургас – Малко Търново показвал, че движението по него е натоварено, но броят на превозните средства, завиващи към Атия много по-малък, поясниха още от пътната агенция.

От АПИ допълниха, че прилагането на такъв тип кръстовище в района ще доведе до задържане на трафика по главното направление. За повишаване безопасността е необходимо шофьорите да карат със съобразена скорост и да спазват пътната сигнализация, напомнят още от агенцията.

От агенцията допълниха, че до началото на летния сезон при разклона за селото ще бъде изграден пешеходният надлез /пасарелка/ и асансьор. Предстои стартирането на тръжните процедури за избор на изпълнители за строителството и надзора. Общата индикативна стойност е 444 хил. лв. с ДДС. До изграждането на пасарелката се стигна след смъртта на 16-годишния Костадин Джардов. Момчето бе блъснато на пешеходната пътека.

Добавете коментар


Защитен код
Обнови