Вдигат пасарелка на пътя край Атия до лятото

Вече има решение за строеж на пасарелка над спирката на кръстовището на военна база Атия, при която загина 16-годишния Костадин.

Това съобщи кметът на село Атия Ренета Стоева, цитирана от БНР. Тя е получила писмо от АПИ, в което се съобщава, че вече има индикативна стойност за строителството на съоръжението. То ще струва 444 хил. лв. без ДДС.

От пътната агенция обещават пасарелката да е факт до началото на летния сезон. 

Ренета Стоева каза още, че е получила отговор на исканията си от всички институции, до които се е обърнала за решаване на проблема с пътя, на който са загинали много хора.

Само няколко дни след инцидента със 16-годишното момче беше поставена шумяща маркировка. Камерата на кръстовището вече работи. 

Няколко дни в седмицата там има постоянно полицейско присъствие.

Автобус №5 вече влиза в селото и част от децата пътуват с него. Местните хора искаха кръстовището на военната база да стане кръгово, но специалистите са установили, че това не може да се осъществи. В бъдеще отново ще се настоява поне да бъде поставен светофар. 

16-годишният Костадин беше ударен от джип в 6,30 ч. на 20ноември 2017 г., който минал с висока скорост и не намалил на пешеходната пътека. По това време по нея минават много ученици, които трябва да пресекат две пътни платна, за да стигнат до спирката на автобуса, с който пътуват до училище.

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови