Кметът Лапчев: ОУП ще спре стихийното строителство

В Синеморец 3 часа жители на селото, собственици на имоти и заведения и ръководството на община Царево обсъждаха проекта за изменение на Общия устройствен план.   Срещата премина в спорове къде, как и какво да се строи.

Кметът на Царево Георги Лапчев обяви, че срещу плана има постъпили десетки възраженията.

Основният конфликт възникна между местните жители и собствениците, които притежават хотели и заведения в селото.“Не може вие да си построите сгради по на 5 етажа, хотели, да печелите. Когато дойде време ние, местните, да направим нещо, ще ни карате да строим на един етаж! Нека цялото село да стане на един етаж!, каза една от участничките в обсъждането.

Заради създалата се суматоха повечето въпроси останаха без отговор.

Кметът Георги Лапчев обясни, че Общият устройствен план на община Царево ще спре стихийното строителство: “Ще има 100 такива събрания и ще има 100 такива въпроса, които ще кажат: “Ама защо и тук стана някакъв ПУП на парче? Ами защото, като няма Общ устройствен план, законът позволява да никнат гъбки.“

Утре е последният ден за внасяне на възражения срещу Доклада за съвместимост на проекта за изменение на Общия устройствен план със защитените зони.

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови