Ще изкупуват части от частни имоти заради моста към кв. Василико 

Днес се проведе извънредна сесия на ОбС Царево, на която се гласува даването на съгласие за участието на Община Царево в Сдружение с нестопанска цел „Фонд за развитие на Летище Бургас“. 

Общинските съветници преодоляха и пореден проблем пред възстановяването на моста за кв. Василико, а именно изкупуване на части от имоти частна собственост, които попадат в фундамента на моста.

„Уважаеми колеги и аз като всички наши съграждани се вълнувам какво се случва с мостовете, ще успеем ли до летния сезон с изграждането на моста за кв. Василико. Всъщност вие сте свидетели, че администрацията не е спряла да работи, въпреки усложненията, които има на терен. С днешната докладна се налага да изкупим поредните идеални части от чужди имоти по трасето на мостовото съоръжение. Затова ви благодаря, че ще подкрепите докладната. Идната седмица имаме готовност за разрешение за строеж и същински дейности по изграждане.

И на трите моста се работи усилено по проектиране и съгласуване, изчистване на проблеми със собствеността, за да започне изграждане. Дори някой да се изкушава да прави политика на тема мостове, предлагам ви да бъдем единни – няма нужда от лоши и вредни послания преди летния сезон, нека се научим да мислим държавнически и да милеем за родния край“, сподели кметът на община Царево на заседание на общински съвет.

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови