Туристи се срещат с история и природа от Бургаския залив до Странджа

Община Бургас в партньорство с общините Средец, Камено, Приморско и Малко Търново създаде нови атрактивни туристически пакети, които предлагат вълнуващи срещи с древната история и красивата природа на района, заключен между Бургаския залив и Странджа.

Туровете съчетават посещения на музеи, среща на живо с хилядолетно наследство, незабравимо докосване до уникална природа, запознаване с култове и обичаи, живи и до днес в местната култура.

Магията на древността e седемдневен тур с посещение на мегалитните светилища Бегликташ и Мишкова нива, термалния комплекс Акве Калиде, римския град Деултум, древните крепости Русокастрон и Урдовиза, островния манастир „Св. Анастасия”, богатите колекции на музеите в Бургас, Малко Търново и Китен.

Пакетът Чудесата на природата ще срещне любителите на природата с древни мегалити, скални феномени, пещери и водопади, обгърнати от екзотична растителност и населявани от изчезващи животински видове.

Паметта на морето и реката е изпълнен с емоции тур до остров Св. Анастасия, разходка с лодка до устието на Ропотамо, необичаен поглед към тайните на морското дъно.

Пакетът По магистралата на птиците предлага наблюдение на прелета и гнезденето на птиците в Бургаските влажни зони в резерватите Атанасовско езеро и Орнитологичен център Мандра-Пода.

Градът на ветераните от Осми августов легион е еднодневна екскурзия до древната римска колония Деултум – богатата история на повече от двадесет века, събрана на брега на Мандренското езеро край Бургас.

По следите на траките – джип сафари из земите на древните траки, сред светилища и долмени. В Астейската планина фолклорът е запазил живи легендите за Змейове тайнства, свързани с мегалитната култура.

Изгубеният свят предлага романтична разходка в Малко Търново и архитектурния резерват Бръшлян – автентична възрожденска архитектура, вкусна местна кухня, забравени занаяти, красива природа и гостоприемни домакини.

В Пътеката на здравето ще се запознаете с култа към минералните води в известния от древността термален комплекс Акве Калиде и ще посетите най-големия в България съвременен спа център на открито – солниците на Атанасовското езеро.

Малкотърновската Богородица е еднодневен тур до църквата Света Троица в Малко Търново и параклиса “Света Богородица” с коронясаната от Папа Йоан Павел ІІ икона на Св. Богородица – покровител на единството на християните.

Програмата Приключения край морето предлага водолазни спускания до останките на потънал кораб в Китен или подводен параклис от по-нови времена край Приморско, разходка с каяк по река Караагач, прелет с парапланер над Морската градина в Бургас, еднодневен велопоход по следите на траките в Странджа.

Древните пътища към Астейската планина е седемдневен велотур по недокоснати от съвременната цивилизация места, красиви гледки, тракийски металити, римски гробници и пръснати навсякъде из планината параклиси.

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови