В Несебър: Екшън със съдебен изпълнител в ресторант «Деница» /видео/

Полиция и гардове се вплетоха в екшън със съдебен изпълнител в ресторант «Деница» в Стария Несебър.

Въводът във владение се прави за втори път и пак е придружено със скандал. Частен съдебен изпълнител Ивелина Божилова днес е в центъра на събитията.

Въводът в заведението е съпроводен със строшена врата, намеса на частна охрана, скандали, арест и разпити в полицията /ВИЖ ВИДЕОТО/.

Ресторант „Деница” е собственост на Деница Христова – „Месембрия 77” ЕООД. Заведението е с идентификатор 51500.501.163.2 и представлява двуетажна сграда с около 200 кв.м РЗП.

Проблемът е, че е в общ парцел с други две сгради /с идентификатори 51500.501.163.1 и 51500.501.163.3/, които роднините на Деница Христова - Трайко Делев, Георги Делев и Мария Делева са ипокетирали през 2007 г. Това са къща и лятна кухня,а ресторантът е със собствен идентификатор и не е описан в договорната ипотека с банка ДСК. 

След като кредитът за другите два обекта няколко пъти е разсрочван от банката, е обявен за изискуем и през 2014 г. на публична продан са извадени заложените имоти. Те са закупени от столичния бизнесмен Павел Масов.

Първият въвод е направен през октомври 2017 г. от ЧСИ Росица Стояова.

Деница Христова обжалва, но жалбата е отхвърлена.

„Съдът не се произнася по същество. Проблемът е, че фирмата „Месембрия 77“ не е съществувала през 2014 г. и жалбата е е подадена от легитимен жалбоподател“, заяви адвокатът на Христова - Ивайло Илиев.

Ето какво обясни за meduzata.com частен съдебен изпълнител Ивелина Божилова:

Това е повторен въвод, след като първият е направим през миналата година. Обжалвали са, жалбата е отхвърлена, след което лицата са влезли самоволно. Това са Деница Христова, Георги Делев и Мария Делева.

Повторният въвод е по чл. 525. ал. 1 от ГПК /б.а. Когато изваденото от владение лице по какъвто и да е начин самоволно си възвърне владението върху имота, съдебният изпълнител по искане на взискателя отново го изважда от него/.

***

ОЧАКВАЙТЕ ОЩЕ ПОДРОБНОСТИ ПО СЛУЧАЯ!

Текст, снимка и видео: meduzata.com

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови