Община Царево заложи важни интегрирани териториални проекти 

На 18 април 2024 г., в лекционната зала на читалище "Георги Кондолов", гр. Царево от 13:00 ч. се проведоха обществени обсъждания на концепциите от програмата, като тези, свързани с Община Царево са: 

Концепция за интегрирани териториални инвестиции (КИТИ) BG16FFPR003-2.001-0103 „Развитие на устойчив туризъм и подобряване на транспортната свързаност на Югоизточния регион за планиране от ниво 2“, с водещ партньор Агенция “Пътна инфраструктура”.

Реконструкция и благоустройство на Морска градина на гр. Царево – I-ви етап.

Основен ремонт на Път IІ-99 Царево - Малко Търново от км 58+000 км 117+000 по задание (от км 53+523,40 до км 112+173,28 по проект), на територията на общините Царево и Малко Търново

Концепция за интегрирани териториални инвестиции (КИТИ) BG16FFPR003-2.001-0013 „Подобряване на връзките на образованието, научноизследователската и развойната дейност с бизнес дейностите в Югоизточен регион“ с водещ партньор Тракийски Университет.

  • Велоалея от учебен център на Тракийски университет в гр. Царево  до къмпинг „Нестинарка“, гр. Царево, сума 2 400 000 лев. ПРР.
  • Дейности по превенция на наводненията - възстановяване проводимостта на речното корито, укрепване на бреговете с габиони - сума 3 000 000 лв. ОПОС; 
  • Дейности на пазара на труда за безработни лица, общо 150 човека за Царево и Стара Загора, сума 600 000 лева.,ОПРЧР.
  • Мерки за превенция и управление на риска от наводнения.

Концепция за интегрирани териториални инвестиции (КИТИ) BG16FFPR003-2.001-0125 „Нов модел на интегрирана здравна грижа за деца в Югоизточния регион“, с водещ партньор Община Бургас.

  • Създаване на кабинети за профилактика и промоция на здравето в населените места на общините-партньори, сред които е и Царево.
  • На събитието присъстваха кметовете на община Царево Марин Киров, кмета на община  Приморско Иван Гайков, кмета на община Малко Търново Илиян Янчев, председателя на ОБС Царево Таня Янчева, представители на участниците в концепциите, жители и гости на Царево.
  • Община Царево се стреми да подобрява качеството на живот и инфраструктурата както за жителите, така и за гостите на града. Целта на тези проекти е да се създаде по-благоприятна среда, която да насърчава растежа, развитието и просперитета на хората.

Фокусирайки се върху подобряването на инфраструктурата и услугите, Общинската администрация се стреми да осигури по-добри условия и удобства, които да допринесат за по-висок стандарт на живот на местната общност.

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови