Директорът на спортното: Нямам представа кой ме натопи

Нямам представа кой ме натопи, това са абсолютни измислици.

Това заяви пред burgasdream.com директорът на спортното училище в Бургас Георги Георгиев по повод скандала, който се разрази в последните дни. „Бомбата”, че директорът на школото разполага със собствено джакузи в кабинета си гръмна в анонимен и никому неизвестен до този момент сайт и за нула време обиколи националните медии. Спортният министър Красен Кралев разпореди светкавична проверка, която констатира, че в твърдението няма нищо вярно.

„Нямам представа от къде дойде тази атака, това вероятно е някой „умник”. Спортният министър веднага разпореди проверка, дойдоха в училище, снимаха ми кабинета. След като се убедиха, че става въпрос за измислица, която не почива на никаква истина, от там веднага пуснаха опровержение”, коментира Георгиев.

Той уточни, че от няколко години на 5-ия етаж в сградата, където се намират и общежитията, има възстановителен център и кабинет за спортен масаж. Те се използват от паралелките, които изучават специалност помощник-треньори и спортен масаж.

„В отговор на няколко мои докладни записки от Министерството на младежта и спорта безвъзмездно ми бяха осигурени и изпратени една масажна кушетка и една тангенторна вана, които ни вършат работа в учебния процес, тъй като това е залегнало в учебния план”, добави директорът на спортното училище.

Днес той взе участие в среща-дискусия на тема „Превенция на насилието в училище чрез спорт”, която се проведе в залата на Областна администрация. В събитието се включиха учителите по физическо възпитание и спорт, както и ученици от прогимназиален етап на обучение. В специална презентация пяха представени успехите в спорта на учениците от Държавно Спортно училище „Юрий Гагарин” гр.Бургас. Гост на срещата беше и изявеният спортист маратонец Шабан Мустафа - носител на множество призови отличия и удостоен от списание „Атлетика” за „Любимец на феновете”.

Събитието е част от инициативите насочени към противодействие на младежката агресия предприети от Областна администрация и Регионален инспекторат по образование - Бургас.

 

„Целта ни е да предотвратим случаите на насилие в училище. Нямам точните данни с колко процента спада насилието там, където децата се занимават по-активно със спорт, но фактите са на лице. Нашите деца се занимават целодневно със спорт, учат, тренират и са по-организирани”, каза още Георгиев.

 

Автор Стиляна Божидарова

Добавете коментар


Защитен код
Обнови