Горещници ( известни още като Горешляци, Чуреци, Блъсъци, Германовци) — период от три дни през месец юли (15, 16 и 17 юли) в българския народен календар, празнуван в чест на огъня и главно за предпазване от огън.

Кутията с бисквити с канабис, от която са яли и са се натровили децата, които са в болницата в Плевен, се продава свободно в интернет, струва 58 лева. Това разкри по bTV старшата сестра в токсикологията, където са настанени петте деца и майката на едно от тях.

Свободата и насладата от слънчев ден край морето са усещания, които повечето от нас са изпитвали - по бански сме, топлината на слънчевите лъчи, прохладата на морската вода и блещукащ хоризонт срещу нас.

Еньовден, познат и като празникът на лечебните билки, е наш народен празник, който се отбелязва всяка година на 24 юни. На същата дата православната църква чества рождението на Св. Йоан Кръстител и често обредите и традициите на двата празника се преплитат.

Лятното слънцестоене тази година за България и нашите географски дължини настъпи малко преди полунощ на 20 юни, затова продължителността на двата съседни дни на 20 и 21 юни ще бъде практически еднаква – с разлика по-малка от секунда.

Страница 1 от 208