Бойчо Георгиев осъди РИОСВ

Бургаският районен съд отмени заповедта на бившия вече министър на МОСВ Евдокия Манева,

с която на още по-бившия шеф на РИОСВ-Бургас Бойчо Георгиев бе наложено дисциплинарно наказание „предупреждение за уволнение”, научи burgasdream.com.

Наказанието бе наложено заради извършването на строителна дейност от страна на ”Венис Марина” ЕООД в резерват Ропотамо в периода от 4 до 21 март 2013г. 

Бойчо Георгиев е заявил пред съда, че след извършена проверка е установил, че наемателят ”Венис Марина” е започнал текущ ремонт, който не е в нарушение на ЗЗТ. Няколко дни по-късно при нова проверка било установено, че наемателят е извършил дейности в нарушение на закона, в следствие на което незабавно били предприети действия от РИОСВ, като са спрени всички строителни работи, съставен е акт за нарушение и е прекратен договорът с наемателя. 

Ето какво пише в съдебното решение:

„Данните сочат, че при извършената първа проверка на място, служителите на РИОСВ са съставили констативен протокол от 21 март 2013г. В него е отразено, че от страна на ”Венис Марина” ЕООД е извършено почистване на района около пристана на река Ропотамо на мястото на премахнатите незаконни постройки, останали от предишния наемател. Започнат е ремонт на заведението за обществено хранене, тоалетните и кея. Изцяло се подменят дървените конструкции, които в голяма част са изгнили, обновяват се тоалетните, извършена е смяна на ВиК съоръженията. Съдът счита, че от така записаните констатации не може да се направи извод за извършвани към 21 март 2013г. действия по ново строителство, изразяващи се в изцяло премахване на постройката и изграждане на напълно нова постройка. Такива действия няма описани в протокола“.

Затова съдия Иван Дечев отменя заповедта на екоминистърката и осъжда РИОСВ-Бургас да изплати на бившия си директор 800 лв. съдебни разноски.

В момента РИОСВ-Бургас е без шеф, след като през декември 2014 г. бе уволнен и следващият – Антоний Иванов.

Днес стана ясно, че никой от кандидатите за поста не отговаря на изикванията на комисията.

Любопитно е, че сред претендентите е Бойчо Георгиев, който е настоящ общински съветник от ГЕРБ Бойчо Георгиев.

Другите кандидати бяха - Димитринка Георгиева, която е настоящ шеф на дирекция „Превантивна дейност“ в РИОСВ-Бургас, Тодор Вълчев - заместник на дългогодишния директор на РИОСВ-Бургас Симеон Симеонов, Димитър Трошев, Иван Червеняков, Николай Николов, Йордан Георгиев, Георги Раднев и Живко Куцаров.

Добавете коментар


Защитен код
Обнови