Доживотен затвор за Атанаска, убийцата на Алекс

Атанаска Георгиева ще лежи в затвора доживот, реши Бургаският окръжен съд

днес в 18 ч. Тя беше призната за виновна за убийството на 8-годишната Алекс от Поморие.

По 130 000 лв. кръвнина ще трябва да изплати подсъдимата на родителите на момиченцето.

Вчера Атанаска даваше обяснения в продължение на близо четири часа. Тя се отрече от самопризнанията си дадени в полицията и изложи пред съда версията за тайнствен мъж. Атанаска се опитваше да убеди съдиите и съдебните заседатели, че зверското убийство на момиченцето е извършено от дилър на дрога на име Антон Петров. Според разказа на Атанаска, Петров убил Алекс и донесъл трупа на детето в дома й. 

 

Днес пледоариите по делото за жестокото убийство на малката Александра разплакаха председателяна съдебния състав Георги Пепеляшев. Магистратът не успя да сдържи сълзите си през цялото време, докато говореха прокурор Димо Маджаров и двамата адвокати на убитото момиченце. И двете страни очаквано поискаха най-тежкото наказание за жестокото престъпление – доживотен затвор без право на замяна.

По време наднешното съдебно заседание бе разпитан съдебния медик Косьо Янков. Той разкри, че Александра имала само една повърхностна рана на лявото коляно и не се е съпротивлявала. По неговите думи убиецът на детето е извършил престъплението сам.

Прокурор Димо Маджаров отрече категорично версията на заподозряната Атанаска Георгиев и семейството й за човек на име Антон Петров, който е извършил зловещото убийство. Според него доказателствата категорично изключват участието на трето лице. Прокурор Маджаров отбеляза, че залепването на тиксото е направено приживе и по него няма ДНК от трети човек.

 

ПОДРОБНОСТИ ПО ТЕМАТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Добавете коментар


Защитен код
Обнови