Атанаска признава за убийството пред психоложка /снимки/

Убийството на малката Александра от Поморие е започнало да се разплита след признанието на Атанаска Георгиева

пред психоложката Любка Христова.

Това разказа днес пред състава на Бургаския окръжен съд самата специалистка, която е началник сектор "Криминална психология" в Института по психология към МВР.

Любка Христова е била извикана още на следващия ден след изчезването на 8-годишната Алекс на 10 април 2014 г. Тя направила веднага профила на похитителя.

Предвид на това, че детето е изчезнало докато се е връщало от училище вкъщи, в светлата част на деня, без свидетели води до извода, че похитител и жертва се познават. Присъствието на похитителя не е направило впечатление на никого. Възможно е детето да е било приканено от него и да е тръгнало“, разказа психоложката Христова.

Тя е имала само един контакт с Атанаска, по време на който е направила психологична беседа. Отначало убийцата пробутва друга версия.

Тя сподели, че е станала неволен свидетел и съучастник в отвличането. На 10 април вечерта била пред блока, в който живее, в автомобил на свой познат, наречен Милото. Когато се появила Алекс, Атанаска тръгнала да си ходи, а като се обърнала назад детето било изчезнало. По-късно Милото й се обади и й обещал пари – няколко хиляди, като мине историята с отвличането и откупа“, обясни Любка Христова.

Според психоложката Атанаска имала черти на аутсайдер, подтисната и депресирана, с ниска самооценка и неудовлетворена от живота. Разказаното от нея не се потвърдило от никой от другите източници. Нямало доказателства за съществуването на персона с прякор Милото.

„Приканих я да каже истината и тя промени показанията си. Призна, че е убила Алекс и, че я е скрила под леглото в жилището си. Според разказа й Алекс я е настигнала на връщане от училище, влезли във входа, тя подминала 4 етаж, на който живеела и отишла с Атанаска в нейното жилище, на тавана. Там тя разгледала снимки на децата й и започнала да ги обижда. Това афектирало Атанаска и тя нахлупила найлонов плик на главата на детето и го омотала с тиксо. След убийството, скрила тялото под леглото си. Обади се на майката с преправен глас и казала, че Алекс е на гости. После пуснала заплашителен СМС, за да спечели време. Махнала батерия и СИМ картата от телефона.

Прекарала нощта в жилището си. На сутринта тръгнала да излезе, но по стълбищата чула гласове и си помислила, че идва мъжът й да търси издръжка за децата. Скрила се в съседен таван, където била намерена от полицаите“, завърши разказа си Любка Христова.

Процесът продължава.

 

На снимките

Атанаска Георгиева

Родителите на Алекс 

Майката на Атанаска

Психоложката Любка Христова

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови