Светлин Наков стана „Млад мениджър" за 2014

Създателят на Софтуерния университет Светлин Наков е победител в конкурса

"Млад мениджър" за 2014 година от фондация "Еврика". Наградата му бе връчена от икономиста Петър Кънев по време на тържество под патронажа на президента Росен Плевнелиев. 

За отлично представяне с почетен диплом бе награден Динко Танев, съдружник и управител на международната ИТ компания Комфо. Наградата за млади мениджъри (до 35 години) се връчват за двадесет и пети пореден път от фондация "Еврика". 

Светлин Наков е роден през 1980 година. През 2003 г. се дипломира като бакалавър по информатика в СУ „Св. Климент Охридски“ и по-късно като магистър по разпределителни системи и мобилни технологии. 

Получил е над 30 награди от национални състезания по програмиране в периода 1994 – 2001. През 2003 г. печели национална стипендия „Джон Атанасов“ на Фондация „Еврика“ за постижения в овладяването на компютърните науки. На следващата година е удостоен от президента на Република България с престижната награда „Джон Атанасов“ за неговия принос за развитие на информационните технологии и информационното общество.

Светлин Наков е един от учредителите на Българска асоциация на разработчиците на софтуер и неин председател и сега. 

В края на 2009 г. Наков е привлечен на работа като мениджър техническо обучение в  българската  софтуерна компания Telerik. Там той създава първата по рода си национална школа за обучение на ученици по приложно програмиране – Академия на Телерик по софтуерни технологии. През 2013 Светлин Наков напуска фирмата и софтуерната академия и стартира мащабен проект за изграждането на Софтуерен университет, който да дава професия, работа и път в живота на много млади хора.

През алтернативното обучение на СофтУни вече са преминали  хиляди младежи. Досега са проведени 8 подготвителни безплатни нива по основи на програмирането. За трите приема през 2014 кандидатите са 5 346, а в двете форми на обучение – присъствена и онлайн студентите са над 700.

 

На снимката - Динко Танев, управител на "Комфо" и Светлин Наков, мениджър на Софтуерния университет 

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови