Бургас ще пострада най-много от спада на руски туристи

Потребителски рейтинг: 0 / 5

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Отливът на руски туристи ще се отрази най-силно на бургаски регион.

Това поясни пред бургаските медии народният представител от коалиция "БСП - Лява България" Петър Кънев. "Около 600 хил. туриста посещават България всяко лято като през предстоящия сезон се очаква те да намалеят с повече от 100 хил. души.  Сериозният спад на почиващи у нас се дължи предимно на наложените санкции върху Русия, както и на сривът на рублата", обясни Кънев. 

Близо 5 млн. руски военни служители нямат право да почиват в България. Повишава се броят и на малките летовници, които тази година няма да посетят страната ни. "От цялата тази работа сметката накрая ще платят хората, които сa заети в туристическия бранш", допълни Кънев.

Според Кънев дори дребни причини като липсата на достатъчно охрана по курортите показват, че не се работи достатъчно добре по въпроса за туристическия сезон. "Тревожен е фактът, че курортния комплекс Слънчев бряг е слабо охраняван. Докато преди 20 години в курорта са почивали 40-50 хил. души и са били охранявани от близо 100 души, сега плажуват много по-голям брой туристи, но полицейското присъствие е почти същото", каза народният представител. 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови