Честито! Първите 10 блока с пари за саниране

Потребителски рейтинг: 0 / 5

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Банката одобри  средства за "Изгрев","Меден рудник",в "Славейков","Възраждане"и в "Зорница"

 

Първите 10 сдружения на собственици, които подписаха договори с Община Бургас за саниране на своите блокове, вече са одобрени за финансиране от Българската банка за развитие. Така блоковете с номера 7, 20, 32, 57 в "Изгрев", 101 и 416 в "Меден рудник", 70 в "Славейков", 3 във "Възраждане", 27 и 40 в "Зорница" продължават към следващия етап от Програмата за енергийна ефективност, която осигурява безплатно обновяване на сградите.

Междувременно зам.-кметът Красимир Стойчев, упълномощен от кмета Димитър Николов, подписа нови 9 договора със сдружения на собственици за санирането на още 9 жилищни блока. Това са блок номер 2 в "Лазур", 19 в "Славейков", 26, 34 и 42 в "Зорница", 105 и 114 в "Меден рудник", 73 в "Изгрев" и 17 в "Славейков". Техните документи също ще бъдат изпратени за одобрение от Българската банка за развитие.

В общинската комисия, която работи по Програмата за енергийна ефективност, са постъпили заявления за обновяването на други 10 блока в Бургас. Документите ще бъдат разгледани, след което ще се пристъпи към подписването на договори.

 

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови