Двустайните апартаменти са най-търсени

Потребителски рейтинг: 0 / 5

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Двустайните апартаменти са най-предпочитаните при продажби и наеми.

 

"Търсенето по това време на годината е различно, но хората все повече искат завършени апартаменти, рядко се среща търсене на имот в груб строеж или на зелено", сподели за Burgasdream Райна Минчева, председател на Сдружение „Недвижими имоти” за Бургас. 

Двустайните апартаменти в панелни блокове са сред често търсените и предлагани, макар продавачи да се въздържат от сделки. "Много от хората не рискуват с продажба, а решават да държат парите си в наеми. Това е една сигурна инвестиция", допълни Минчева. 

Има търсене и на луксозни тристайни апартаменти, но предлагането на подобни имоти не е толкова голямо. Пазарът за имоти в момента не е в активен период и това би било подходящ момент за хора, които търсят квартира, защото има по-голям избор. През април - май се очаква търсенето на квартири да се повиши. Цените на наемите са относителни и се определят както от място и квадратурата, така и от обзавеждането, което често вдига цената драстично особено ако мебелите са луксозни. Средната цена на двустаен апартамент в централна градска част е между 350-400 лева ако обзавеждането е обикновено.

 

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови