Спад на туристите през летния сезон

Потребителски рейтинг: 5 / 5

Звезда активнаЗвезда активнаЗвезда активнаЗвезда активнаЗвезда активна
 

Очаква се спад на руски и украински туристите през предстоящия летен сезон, това заяви министърът на туризма Николина Ангелкова.

Министър Ангелкова бе категорична, че се взимат спешни мерки по решаване на проблема. "България е много слабо рекламирана в страните, от които се забелязва този спад. Трябва да наблегнем на рекламата точно там, от където имаме най-малко посещения, такива са скандинавските страни, Германия и Великобритания.", допълни тя. 

Фокусът на рекламата ще пада върху културно-историческото наследство на България, идеята е интересът на туристите да бъде насочен както към морето така и към планинските райони на страната. Друг метод за привличане на туристи от скандинавски страни ще бъде пускането на повече чартърни полети. Ангелкова увери, че се работи и по въпросът с облекчаване на визовите режими за Украйна и Русия, за да привлечем повече украинци и руснаци.

"Българският туризъм не е познат и на далечните дестинации като Китай. Там България ще бъде представена съвместно с Румъния, именно такива обединени маршрути могат да бъдат по-привлекателни за далечните туристи", заяви Ангелкова.

Добавете коментар


Защитен код
Обнови