1 млн. лв. за ремонта на Стария съд

Потребителски рейтинг: 0 / 5

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Сградата на Стария съд, която е пред разпадане, ще бъде реставрирана. Това ще се случи за три месеца и ще струва 833 333 лева без ДДС.

 

Сградата е паметник на културата и фирмата, която ще я ремонтира, трябва да спазва стриктно всички изисквания, за да запази оригиналния й вид. Автентичните строителни материали и самият вид на сградата отговарят на традициите, модерни от началото на 20 век. Министерство на правосъдието вече е обявило обществена поръчка, с която търси изпълнител за големия ремонт на сградата.

Старият съд ще претърпи пълна промяна. Фасадата ще бъде изцяло ремонтирана, като ще се запази уникалният вид на сградата. Ще се сменят керемидите по покрива, както и дограмата. 

Входните врати също ще бъдат нови. Ще се махнат решетките и външните тела на климатиците, за да се запази автентичният вид на Стария съд. 

Сградата ще стане достъпна за хора с увреждания. Избраната фирма ще разполага със 180 календарни дни да реставрира уникалната сграда. Срокът започва да тече от откриването на строителната площадка. 

Триетажната сграда, намираща се на ул. „Жени Патева” в Бургас, в момента е в окаяно състояние. Тя бавно се руши и създава реална опасност за живота на хората, които минават покрай нея, както и за тези, които работят или са наминали да свършат някаква работа.

Парчета от фасадата и терасата заплашват да се срутят върху главите на хората. В опасната постройка се помещават Агенцията по вписванията, Службата по пробация и част от Районния съд на Бургас. 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови