Дания е най-добрата страна за бизнес

Потребителски рейтинг: 0 / 5

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

България на 42-ро място в класация за най-добра страна за бизнес. 

Румъния изпреварва България в бизнес климата, който осигурява на своите предприемачи. Северната ни съседка се нарежда на 41-во място в престижната класация. Общият брой на участвалите страни е 146. България изпреварва държави като Турция, Словения, Чехия и Унгария. 

Безспорно САЩ е икономическа суперсила в света с БВП от $ 16700,00 милиарда през миналата година, почти една четвърт от световния общо. Това е финансовата столица на света, но въпреки тези факти САЩ изостава пред много други развити страни особено, когато става въпрос за бизнес климат.

САЩ заема 18-во място в класацията за най-добра страна за бизнес.

Първата позиция заема Дания, която не за първи път получава престижната титла за най-добра страна за бизнес. В периода от 2008 до 2010 година Дания е безспорен победител в бизнес състезанието. След известно затишие тя отново завладява върха. Наскоро Дания спечели първото място и за най-щастлива страна.

Факторите, по които страните се класират са 11: права на собственост, иновации, данъци, технологични, корупция, свобода (лична, търговски и валутен), бюрокрацията, защитата на инвеститорите и представяне на фондовия пазар. Всяка категория е с еднаква тежест. Данните идват от публикувани доклади от следните организации: Freedom House, фондация Heritage, Property Alliance права, Transparency International, Световната банка и Международния икономически форум.

На второ място е Хонконг, а трето заема Нова Зеландия. 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови