Новите купувачи на имоти по морето са българите

Потребителски рейтинг: 0 / 5

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Първи дом ще се търси в големите градове, а втори – по курортите.

 

През 2015 г. тенденциите на възстановяване на пазара на имоти ще продължат, като търсенето в най-големите градове ще продължи да нараства, съобщиха от Бългериан Пропертис. В същото време  предлагането ще става все по-ограничено поради ниските обеми на ново строителство, които няма как да бъдат наваксани бързо. 

Много българи ще се ориентират към покупка на имоти по морето и в ски курортите. Този процес започна още миналата година и виждаме, че интересът е траен, а цените са изключително атрактивни. Очакванията са през следващата година имотният пазар да бъде движен в голяма степен от български купувачи и то в разнообразни сегменти, които традиционно бяха доминирани от чуждестранни купувачи.

Търсенето ще бъде насочено основно към апартаменти в най-големите градове, къщи близо до тях и ваканционни апартаменти в любимите за българите курорти по морето и в ски курортите. В големите градове жилища ще се купуват, както от купувачи на първи дом, така и все повече за инвестиция – тенденция, която се разви през 2014 и ще продължи и през следващите години.

Очакваме също така много българи да се ориентират към покупка на имот в чужбина с цел инвестиция, тъй като има добри възможности, а пазарите в много от европейските страни са стабилни.

Добавете коментар


Защитен код
Обнови