Министерството на икономиката застава до строителния бранш

Потребителски рейтинг: 0 / 5

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Икономиката застава до бизнеса, това стана ясно на бизнес вечерята организирана от Българската инвестиционна строителна асоциация – БИСА.

 

Събитието бе открито от зам. министъра на икономиката Даниела Везиева. „Целите на БИСА се покриват с поставените цели на министерството. Всички имаме едни и същи интереси, така че би било от полза да работим заедно“, заяви Везиева. 

Голямото присъствие на млади хора изненада зам. министърката и тя бе категорична, че това е прогрес за бизнеса. 

Друг представител на държавата бе новият областен управител Вълчо Чолаков, който подчерта, че новият пост няма да промени отношението му към строителния бранш. „Администрацията може много да помага на строителството“, допълни Чолаков. 

Срещата продължи с представяне на идеите на БИСА, както и обявяване на първата благотворителна инициатива. Това ще бъде учредяване на пълна стипендия за студенти, които учат в икономически и бизнес специалности.

БИСА е първата по рода си неправителствена организация в България, която защитава интересите на инвеститори от едрия, средния и дребен бизнес и на компаниите, развиващи дейност в сферата на строителството.

„Можем да бъдем по-силни ако пред министерството представяме исканията си от името на една по-стабилна асоциация, каквато е БИСА“, заяви председателя на БИСА Георги Димитров. Димитров също така акцентира върху извеждането на инвестиционния процес, който ще даде тласък на България.

На срещата присъстваха строителни предприемачи от цялата страна, утвърдени инвеститори, собственици, представители и мениджъри на фирми и компании, работещи в сферата на строителството, архитекти, представители на общини, кметове,  представители на банкови институции, Камарата на строителите, Търговско-промишлената палата, Търговско-индустриалната камара и др. 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови