Чужденци купуват имоти, за БГ гражданство

Потребителски рейтинг: 0 / 5

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Чужденци се интересуват от покупката на скъпи имоти у нас, за да получат право на постоянно пребиваване в страната. "Сериозен интерес за подобни сделки има от Близкия изток, Русия, Украйна, Казахстан и някои азиатски държави", разказа Мартин Янев,

който е съдружник в компанията за недвижими имоти "Smart Brokers".

"Ние предлагаме услуга консултиране на клиенти от гледна точка на получаване на постоянно местожителство в България", допълни той. По закон, за да получат постоянно местожителство, чужденците трябва да направят инвестиция от 1 млн. лв. на договорно управление в банка за срок от 5 години. "Съвместно с някои банки разработихме продукт за управление на тези фондове с цел влагане на тези средства в имоти и генериране на доход от инвестицията, по-добра от банков депозит", казва Янев.

За дългосрочно пребиваване, което се подновява всяка година, е необходимо да вложат над 300 000 евро в имот у нас или да са собственици с над 50% на българска фирма, която придобива имот на тази стойност. Тази опция обаче не е толкова атрактивна за чужденците. "По-голям интерес има към варианта за постоянно местожителство и още повече към ускореното получаване на българско гражданство в рамките на шест месеца след получаване на постоянно местожителство в страната. Това изисква още 1 млн. лв. инвестиция, тоест общо 1 млн. евро", обясни Мартин Янев.

Добавете коментар


Защитен код
Обнови