На Карадере ще се строи, реши ВАС

Потребителски рейтинг: 0 / 5

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

На 23.10.2014г. петчленен състав на ВАС отхвърли жалбата на част от протестиращите от „Да спасим Карадере”, които обжалваха меморандума между държавата и „Мадъра Юръп” АД за изпълнение на приоритетен инвестиционен проект " Бляк Сий Гардънс Еко Ризорт" в местността Карадере, гр. Бяла. В своето определение съдът доказа и прие, че оспорващите нямат правен интерес от оспорване. 

 

„Това значи, че протестиращите „зелени” могат да се месят в инвестиционния проект само, ако са собственици. И вместо да протестират, да си закупят терените и да си отглеждат пущинаци. „ , се казва в съобщение на Националната асоциация „Българско Черноморие“ до медиите.

Съдът също приема, че върху терените на „Мадъра Юръп” АД могат да бъдат реализирани инвестиционни проекти след реализиране на процедурите по двата биологични закона – ЗООС и ЗБР. В това свое тълкувание съдът показа на министъра на МОСВ, че искането й до прокуратурата за отмяна на ПУП Бяла-север е несъстоятелно. По тази причина НАБЧ  иска оставките на специалистите в юридическия отдел към МОСВ, които са дали становище на министъра на МОСВ да поиска отмяна на ПУП Бяла-север. Очакваме оставките да бъдат подадени и приети следващата седмица. Ако оставките не бъдат подадени НАБЧ обмисля протести пред МОСВ.

НАБЧ обръща сериозно внимание на сегашния министър на  Министерството на околната среда и водите и бъдещия министър на МОСВ, че е време да се спре практиката псевдо- зелени активисти задкулисно да се срещат по кабинетите в министерството с министър, заместник- министри и администрация и да договарят мероприятия водещи до регрес в развитието на Черноморието и брутално да ощетяват работещите и инвестиращите хора по Черноморието.             

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови