Фирми от Австрия, Германия и Италия търсят работници в Бургас

Строителна компания от Австрия, както и фирми от Германия, Италия, Холандия, Словения, Чехия ще търсят работници в Бургас.

Международна трудова борса ще се проведе на 10 октомври в Морското казино, съобщи на пресконференция Малинка Тодорова - EURES съветник към Регионалната служба по заетостта в Бургас.

 

Там ще се проведат интервюта за работа в чужбина. Борсата е насочена към туризма, но ще бъдат обявени и места за строители, компютърни специалисти и други технически специалности. Офертите за работа ще бъдат предварително обявени в българския EURES сайт, за да може всеки да прецени дали да се яви на интервю за работа. 

МалинкаТодорова обяви и началото на европейски проект, даващ възможност за работа в чужбина на младежи от 18 до 27 години. Той са по програма "The Job of my Life". Той ще даде възможност на 10 души от Бургас, които желаят да кандидатстват за дуалното обучение в Германия да бъдат включени предварително в езиково обучение за ниво А1.

Кандидатите трябва да имат завършено средно образование. Обучението ще е безплатно, а курсовете ще започнат в средата на септември. Документи се подават до 10 септември.

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови