Откриват самолетна линия Бургас-Доха

Небивал наплив от арабски туристи се очаква това лято по южното ни Черноморие. За първи път от много години гостите от Близкия изток идват да почиват със семействата си у нас, съобщи председателят на Българо-арабската бизнес асоциация Зияд Ел Масри. С негово посредничество български хотелиери и туроператори са установили контакт с партньори от Кувейт и Катар.

 

Договорено е всяка седмица по два чартърни полета да водят гости от Близкия Изток в Слънчев бряг за лятната им почивка. Първият самолет ще пристигнат от Кувейт на 3 август.

“Всеки понеделник от началото на юли пристигат туристи от Ливан по редовна самолетна линия Бейрут – Бургас и Бургас – Бейрут. Нашата асоциация и летището водим преговори и с Катар, очаква се до ноември да приключат и да се открие самолетна линия Бургас – Доха и Доха – Бургас”, каза Зияд Ел Масри.

Арабските туристи не само ще почиват по родните ни морски хотели. Някои от тях дори влагат парите си в имоти у нас. Така чуждите инвестиции ще стимулират местната икономика.

Добавете коментар


Защитен код
Обнови