Далечният изток лудна по българска натурална козметика

Има значителен интерес за износ на българска натурална козметика в страни от Далечния изток като Тайланд и Китай, съобщи заместник-министърът на икономиката и енергетиката Бранимир Ботев.

 

България е предизвикала фурор на най-голямото изложение за промоция на уелнес и СПА дестинации и професионални козметични продукти и терапии „Professional Beauty”, което се провежда в Лондон. 

„Страната ни може да бъде световен лидер на базата на розовото масло и продуктите от маслодайна роза. През последните три години България е водеща и в производството на лавандулово масло като изпреварва дори Франция“, заяви зам.-министърът.

„Гамата може да се разшири с продукти на основата на екстракт от семена на грозде, здравец, мед, кисело мляко и др. Освен че имаме всички дадености, опит и ноу-хау, е важно също, че България трябва да използва авторитета си на познат и надежден производител. Развитието на този сектор може да се обвърже със СПА и уелнес туризма на основата на минерални извори, които имат най-голям потенциал за развитие на туризма в България“, обобщи Бранимир Ботев. 

Ново поколение козметична линия е вдъхновена от българските традиции в съчетание с модерни козметични технологии на основата на розово масло, екстракт от кисело мляко, мед и български билки. Високо бяха оценени и представените уникални СПА ритуали, включващи билкови продукти и родопски керемиди.

Добавете коментар


Защитен код
Обнови