РДГ-Бургас обявява конкурс за детско творчество 

Темата е „Моят разказ за гората“, децата могат да участват с есе, разказ, стихотворение, рисунка, пано или колаж

Регионална дирекция по горите – Бургас обявява конкурс за детско творчество на тема „Моят разказ за гората“. Конкурсът е посветен на предстоящата „Седмица на гората“ и в него могат да участват всички желаещи от 1-ви до 7-ми клас включително.

Авторите на произведенията трябва да изразят любовта си към гората на България, така, както я чувстват и разбират като напишат есе, разказ или стихотворение или да изработят колаж, пано или рисунка. 

Необходимо е творците да разкажат за гората, в която обичат да се разхождат, как може да стане по-красива и по-чиста и да споделят всичко, което им е направило впечатление, радва или тревожи.

Конкурсните творби трябва да отговарят на следните критерии:

1. За есе, разказ или стихотворение  (с максимален брой точки: 15 т.)

•  Да отговаря на темата, макар и със заглавие от автора – 2 т.

•  Оригиналност и творчески подход – 5 т

•  Убедителност и въздействие – 5 т.

•  Езикова и стилистична култура – 3 т.

2. За колаж, пано или рисунка (с максимален брой точки: 15 т.)

•  Да съответства на темата – 2 т.

•  Оригиналност и творчески подход – 5 т.

•  Убедителност, въображение и въздействие – 5 т.

•  Оптимално да е използвано пространството – 3 т.

Състезателите в конкурса заедно с творбата си предоставя следната информация:  трите имена, класа, училището и телефон за връзка. 

Крайният срок на изпращане на творбите е до 31 март 2023 година.

Участниците в конкурса могат да изпратят творбите си по електронна поща e-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите., чрез Български пощи или лично в сградата на Регионална дирекция по горите – Бургас на адрес:  гр. Бургас 8000, ул. „Цар Иван Шишман” № 8, етаж 4.

Ще има награди-изненади! Всички наградени участници ще бъдат уведомени по телефона. Официалното награждаване ще се състои в сградата на РДГ-Бургас на 07.04.2023 г., петък.

Очакваме Вашите творби!