Имотите в Бургас – търсенето надвишава предлагането

Пазарът на имоти е активен, има доста усилено търсене на апартаменти в ниския ценови клас,

съобщи Рени Минчева, председател на Националното сдружение „Недвижими имоти” – Бургас, цитирана от Фокус.

Купуват се жилища между 30 000 и 50 000 евро.

Има много засилен интерес от страна на българи, които живеят в чужбина, които закупуват малък инвестиционни имоти в България. "Става дума за градски имоти , а не за ваканционни. Цените на имотите няма кой знае каква разлика в сравнение с началото на летния период до този момент. Горе-долу цените се задържаха на едно и също ниво. В общи линии това е пазарът- динамичен, търсенето надвишава предлагането", каза Минчева.

Двустайни апартаменти с една спалня в старо строителство сгради в центъра на Бургас, струва от порядъка на 45 000 и 52-53 000 евро.

"Цената зависи от самата локация. Зависи от състоянието на самия имот. Всичко е много относително. Естествено едно ремонтирано жилище струва значително повече отколкото жилище, което се нуждае от основен ремонт и вложение на много средства. Ако жилището е в по-широкия център, цената е малко по-ниска. Ако е нова кооперация в топ център, каквито предложения почти няма за съжаление, цената е над 55 000 евро. Етажът също е важен. Повечето клиенти не предпочитат първи и последни етажи , където има открити части", допълни Минчева.

Добавете коментар


Защитен код
Обнови