Ваканционните имоти на север по-скъпи от тези по Южното Черноморие

Пренаселеното Южно Черноморие кара все повече потенциални купувачи на ваканционни морски имoти да обръщат поглед на север.

Там строителството не е толкова интензивно, няма презастрояване, но и изборът не е така голям, както на южното. В курорта „Св. Св. Константин и Елена” например, се оферират над 650 имота, сочи справка в един от големите сайтове за недвижими имоти imoti.com. 

Цените започват от 35 000 EUR за студио от 39 кв.м в етап на строеж и достигат до 198 000 EUR за тристаен имот с разгъната застроена площ от 164 кв.м. разположен в сграда на 300 метра от плажа.

Близо 600 са предложенията в курорта „Златни пясъци”, които предлагат агенции за 85 имoти в imoti.com. За разлика от „Св. Св. Константин и Елена”, където има доста оферти за имоти в етап на строеж, то тук изборът е най-вече сред вече готови и такива старо стрoителство апартаменти. 

Едностаен апартамент от 54 кв.м, намиращ се в сграда на 100 метра от морския бряг, се оферира за сумата от 38 000 EUR. Повечето предлагани имоти в imoti.com са обзаведени и новите собственици могат бързо да се нанесат в тях.

Интересно е да се отбележи, че „Златни пясъци” има опция и за покупка на малък апартамент в хотелски комплекс. Подобен имот с площ 50 кв.м се оферира на цена от 39 000 EUR. На разположение на собственика са всички услуги, които предлага един 4-звезден хотел. Също така той може да сключи договор с компанията, която управлява хотела за отдаване под наем на неговия имот. Гарантираната доходност на сезон е до 4000 EUR.

Безспорно курортът „Слънчев ден” остава един от най-скъпите на северното ни Черноморие. До голяма степен за това способства и фактът, че предлагането на ваканционни имоти там е силно ограничено. 

Едва 30 са предложенията, между които купувачите могат да избират. Най-скъпата оферта е за 3-стаен апартамент с площ 150 кв.м. Разполага с басейн, дeтски кът, собствен парк и яхтено пристанище.

Разглеждайки предложенията по видове имоти, най-ограничен е изборът за тези купувачи, които искат маломерен апартамент на морето. Предложенията тук са около 250. Двустайните са малко над 1300, а апартаментите с три стаи – 700.