Пазарът на имоти: Оскъдно предлагане и много завишено търсене

Купувачите ще започнат да се отдръпват, защото поскъпването няма как да продължава до безкрай

Оскъдното предлагане и много завишеното търсене продължават да правят българския пазар на недвижими имоти нестабилен, тъй като няма добро съотношение между търсенето и предлагането.

На места цените растат с 7-8% на годишна база, а на други повишението достига дори до 10% за жилищния сегмент. Купувачите ще започнат да се отдръпват, защото това няма как да продължава до безкрай, каза в предаването „В развитие“ Антон Илиев, съосновател на „КА5 имоти“.

Всичките очаквания от миналата година при разсрочването на жилищните кредитите заради Covid-19 за това, че 12 месеца по-късно ще има по-силно предлагане, не се оправдаха. Вместо това се случи точно обратното и очевидно хората нямат проблем да обслужват кредитите си, допълни гостът. Така че търсенето продължава да нараства, а предлагането е ниско, поясни Илиев.

„Не се вижда и никаква тенденция да се случва обратното. Новите проекти, които се строят, не осигуряват достатъчно на брой жилищни единици, които да покрият голямото търсене. Продължава да има дисбаланс и затова за някои имоти става наддаване, което не е добре“.

***

Вижте новите предложения от Дом Инфо ООД:

Многостаен апартамент с морска паронама

***

Тристаен с морска панорама в Меден рудник

***

Двустаен апартамент /от стандартна гарсониера/

Стандартна гарсониера с 2 стаи, жк Зорница

***

Двустаен с възможност за преуствойство на тристаен в жк Лазур, Бургас

***

Многостаен апартамент с три спални - директно от строител

***

За огледи /и виртуални/ тел. 0895 625 505

Дом Инфо ООД

ОЩЕ ОФЕРТИ ВИЖТЕ ТУК!

ПОВЕЧЕ ОФЕРТИ ВИЖТЕ ТУК!