5 причини да изберете жилище старо строителство пред ново 

Няма по-хубаво нещо от новопостроеният дом. В крайна сметка е трудно да не бъдете изкушени от идеята за чисто нови уреди, подове и системи за отопление, охлаждане и електричество. 

Освен това закупуването на старо жилище, което се нуждае от ремонт, може да бъде плашещо, особено за онези от вас, които не са строители и реално не разбират нищо от строене. 

Въпреки това, купувачите на жилища могат да видят цялата красота и потенциал в по-старите къщи. Това, което някои смятат за ненадеждно и скучно, други виждат като чар - четири стени, пълни с история, която не може да бъде дублирана. Освен фактора на носталгия, старата къща може да бъде и разумна покупка и във финансово отношение. 

Разгледайте основните причини, поради които покупката на стара къща може да е най-доброто решение, което някога ще вземете. 

1. Старите жилища са по-евтини от новите 

Какво значи стара къща? Като цяло, ако домът не е изграден от модерни материали като висококачествен бетон, той се квалифицира като „стар“. Обикновено тези домове са били построени преди 1970 г. То обаче също е строено с висококачествени, макар и не толкова нови материали, и реално ще си заслужава парите, които ще дадете за него. 

С други думи, за по-малко пари, ще си подсигурите жилище с никак не лоша конструкция. 

2. Старите жилища са с по-качествено строителство 

Добре познатият на всички ни израз „сега не се строи качествено като едно време“ като цяло е вярно. Старите къщи са построени преди години, издържат на много аспекти на строителството и реално не могат да бъдат възпроизведени днес. 

По-старите домове са били строени с дърво, направено от стари дървета (дървета, които са достигнали голяма възраст, като не са били значително наранени) и следователно са по-устойчиви на гниене и изкривяване. Дори стените вероятно са различни. 

В по-стар дом те вероятно са построени с мазилка и струг, което ги прави структурно по-здрави от конструкцията от гипсокартон на съвременните домове. Тези по-стари материали също осигуряват по-добра звукова бариера и изолация. 

3. Старите домове често са на хубави места 

Когато избират квартал, купувачите на жилища преценят редица фактори - включително училищния район, нивото на престъпност и проходимостта. Ако търсите да купите стара къща, има вероятност тя да се намира в хубав и обезопасен район. 

4. Старите домове имат повече характер 

Някои по-стари домове са успели да запазят удобствата, които са характерни за епохата, в която са построени - например, подове от твърда дървесина с шарка рибена кост и вградени елементи. Докато по-новите домове ще отразяват настоящите тенденции, те няма да задоволят други еклектични вкусове. 

Викториански домове с автентични прозорци с витражи или потънала в средата на века всекидневна не могат да бъдат намерени в съвременните къщи. Въпреки че много дизайнери подражават на тези характеристики, може да предпочетете да изберете оригинала. 

5. Размерът на парцела обикновено е по-голям при старите домове 

По-новите домове може да се предлагат с по-нови удобства, но отвън (особено в задния двор) нещата не са толкова забележителни. 

Според данни на CoreLogic, новите конструкции обикновено имат по-голяма къща с по-малък парцел. Така че, ако голям заден двор е в списъка ви с неща, които са задължителни, значи имате нужда от по-стар дом.

***

Вижте новите предложения от Дом Инфо ООД:

***

Тристаен с морска панорама в Меден рудник

***

Тристаен във Възраждане, директно от строителя

Двустаен в Лазур - лукс, директно от строителя

Двустаен в Бр. Миладинови, директно от строителя

***

Двустаен с възможност за преуствойство на тристаен в жк Лазур, Бургас

***

За огледи /и виртуални/ тел. 0895 625 505

Дом Инфо ООД

ОЩЕ ОФЕРТИ ВИЖТЕ ТУК!

ПОВЕЧЕ ОФЕРТИ ВИЖТЕ ТУК!