Има промени в Националната програма за енергийна ефективност 

Спазване на финансовия лимит по Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради (НПЕЕМЖС) и изпълнението ѝ в рамките на одобрения бюджет гарантират обявените за обществено обсъждане промени в Постановление № 18 на Министерски съвет от 2015 г. за приемането ѝ.

В проекта за изменение и допълнение на Постановлението е заложено по програмата да не бъдат поемани нови финансови ангажименти и да не се сключват договори за обществени поръчки с нови външни изпълнители, избрани по Закона за обществените поръчки. 

Предвижда се още да има краен срок, в който ще могат да бъдат сключвани анекси към договорите за целево финансиране. Изключение ще се прави за сградите без сключен договор с изпълнители, но с потвърден финансов ресурс от Министерството на регионалното развитие и благоустройството. За тях обаче се предвижда срок за неговото сключване. 

Подписаните вече контракти с изпълнители, по които не са извършени дейностите, няма да бъдат засегнати от промените и ще се изпълняват съгласно условията на НПЕЕМЖС.

Проектът за изменение и допълнение на Постановление № 18 на Министерски съвет от 2015 г. за приемане на Национална програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради, за условията и реда за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по програмата и за определяне на органите, отговорни за реализацията ѝ, е публикуван на  Портала за обществени консултации и интернет страницата на МРРБ в раздел Проекти на нормативни актове.

**

Вижте новите предложения от Дом Инфо ООД:

***

Тристаен апартамент, суперцентър

***

Двустаен апартамент, точно на Борисова градина

***

Обзаведен многостаен апартамент до Борисовата градина, виж разпределението

***

Тристаен апартамент до Борисовата градина, виж разпределението

***

Многостаен апартамент, до пазара

***

За огледи тел. 0895 625 505

Дом Инфо