Да направиш света по-цветен

Потребителски рейтинг: 0 / 5

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Срещаме се с Живко Иванов по време на откриването на най-новата му изложба.

Решил е да покаже на приятелите си какво е свършил през изминалата година. Разказва ни, че е избрал Ивановден, заради семейството си. "Този ден за мен е специален, на него празнуват и жена ми, и дъщеря ми. Искам тази изложба да стане традиционна, да направя празника на моите приятели по-цветен, защото тук е малко сиво", споделя Живко. 

В изложбата включва и картина от тази година, която завършва ден преди официалното представяне на творбите, които наброяват 31.Най-новите платна са част от поредицата "ЖиВкопис". Освен за тази изложба, през 2014 година Живко е рисувал и за много други европейски експозиции. 

Рисува от малък, за своята професия казва, че не е работа, а забавление. Зад гърба си има хиляди картини и въпреки това не спира да рисува всяка една свободна минута. За него изкуството е любов. Точно това усещане, което носи го кара да остане верен на изкуството дори и в моментите, когато то не е прехрана. Още от кръжоците по рисуване в 5-ти клас до ден днешен за Живко Иванов друга професия не съществува. "Тази любов към изкуството - тя ме е задържала да не залитна в друга посока", казва художникът. 

Картините на Живко Иванов намират място в много чуждестранни галерии. Споделя, че най-топло посрещнат се е чувствал в Германия, където хората гледат по различен начин на изкуството. 

И макар да е трудно, избира да твори в България, защото тук е у дома.

Добавете коментар


Защитен код
Обнови