Ново 5: Протести срещу "Петдесет нюанса сиво"

Потребителски рейтинг: 0 / 5

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

И деца могат да гледат филма,безобиден е, пък мислят германците

 

Членове на организация срещу домашното насилие организираха протест край червения килим пред кино "Одеон" на Лестър скуеър в Лондон, където се състоя британската премиера на филма "Петдесет нюанса сиво" по еротичния бестселър на Е Л Джеймс, пише в. "Дейли експрес".

Натали Колинс основава организацията "Петдесет нюанса в домашното насилие" преди две години и половина, когато трилогията "Петдесет нюанса" започва да се радва на изключителна популярност.

Запитана какво е посланието на протестиращите към звездите на лентата, Колинс заяви: "Искаме да им кажем, че книгите и филмът промотират тормоз и е разочароващо, че те са пожелали участват, да се възползват и да извлекат финансови облаги от нещо, което в същината си е домашно насилие.

Лентата също така може да повлияе негативно върху младите хора, на които им предстои да изживеят първата си сексуална връзка". 

След световната премиера на Берлинале някои германци казаха, че секс сцените не са толкова възбуждащи, особено за Европа, и филмът може да бъде гледан и от деца.

Организации срещу домашното насилие изтъкват, че филмът има грешно послание, като представя в бляскава светлина домашния тормоз и преследването.

Професорът по социология от бостънския колеж "Уилок" Гейл Дайнс започна кампания "50 долара, не 50 нюанса" и призова хората да направят дарения за жертви на домашно насилие, вместо да си купуват билети, защото това, което филмът представя като приказка, в живота е ад за много жени.

В интернет активисти призовават за бойкот на "Петдесет нюанса сиво", когато излезе в местните киносалони.

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови