Рут Колева обяви война на Саня Армутлиева

Потребителски рейтинг: 0 / 5

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Младата изпълнителка призова колегите си от музикалния бранш да отстранят Саня Армутлиева от Музикаутор и Профон.

Според Рут Колева Армутлиева злоупотребява с имащата власт в музикалния бизнес. Като член на двете сдружения тя не веднъж е пренебрегвала родни изпълнители, заяви Колева. Емблематичен е конфликтът между Невена Цонева, спечелила първият музкален формат в България "Мюзик айдъл" и "Вирджиния рекърдс" с представител Саня Армутлиева. Невена Цонева споделя, че клаузи от договорите не били спазвани, че била ограничавана в издаването на нови парчета. Певицата е спечелила дело, от което е получила 12 хил.лева обезщетение от бившите си продуценти. Според български изпълнители това е честа практика на въпросната фирма. 

„Вирджиния рекърдс е основана през 1991 г. от Майкъл Кунстман и Станислава Армутлиева, за да бъде партньор в България на най-голямата по онова време музикална компания в света. Сега собственик на фирмата е съпругът на Саня Армутлиева Тимоти Доудъл, а длъжността на Саня е управителска. Компанията продуцира предимно млади таланти участвали в музикални формати.

Друг проблем на родните изпълнители е избирането на КТБ за депозиране на парите на музикалния бранш - 10 млн. лева. От изявлението на Рут Колева става ясно, че Саня Армутлиева има нещо общо. Само за няколко часа подписката в подкрепа на инициативата за отстраняване на Саня е достигнала близо 2000 души. 

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови