Стоянка Мутафова с рекорд на Гинес

Стоянка Мутафова официално бе вписана в Книгата за рекорди на Гинес като най-възрастната играеща актриса

в историята на света. Тя направи постижението още на рождения си ден на 2 февруари 2014 г., но сега то бе признато и записано.

На 92 театралната легенда не спира да играе в спектакъла “Столетие мое” и е много вероятно след два месеца да подобри отново собствения си рекорд, когато навърши 93 години. В програмата й има представления и за пролетта на 2015 г., а актрисата кипи от енергия и е категорична, че въпреки дребните болежки няма да се откаже от театъра.

На 28 и 29 ноември в Бургас Стоянка Мутафова изигра два блестящи спектакъла на поставонката „Госпожа Стихийно бедствие“. Въпреки че има проблеми и с краката и се придвижва с бастун, на моменти тя го захвърляше и се впускаше във вихрени танци.

Преди няколко дни Мутафова бе на гала вечерта на “Българската Коледа”. Стояна бе едно от лицата на благотворителната кампания тази година заедно с колегите си Васил Михайлов, Христо Мутафчиев и Силвия Лулчева и засне специален клип за каузата. Затова, въпреки проблемите със здравето, била категорична, че няма да пропусне концерта и се появи заедно с дъщеря си Мария Грубешлиева-Муки.

Добавете коментар


Защитен код
Обнови