Плейбоят Ивайло от Star Academy обра наградите на „Бургас и морето” (СНИМКИ)

Разбивачът на женските сърца Ивайло Колев, изгрял преди 10 години в музикалния риалити формат Star Acedemy, обра наградите на тазгодишното издание на „Бургас и морето”, предаде репортер на burgasdream.com.

Песента му „Вече знам” спечели сърцата както на журито в състав: Орлин Горанов, Дани Милев, Митко Щерев, Стефан Димитров, така и на публиката. За първото място певецът, който още преди години си изгради репутация на мачо, прелъстявайки най-малката сред участничките в Star Academy, ще прибере 5000 лева. Премията, която спечели с наградата на публиката пък е 2000 лева. Общият бюджет на фестивала е 125 000 лева.

По време на награждаването сърцатият изпълнител заяви, че това ще остане най-специалното му фестивално участие и признанието има огромно значение за него, тъй като досега победата все му се е изплъзвала на косъм. Иво припомни драматичния финал на Star Academy през 2005-а година, където бе изместен от Марин Йончев, освен това призна, че има няколко неуспешни опита да пробие в „Евровизия”.

Общо 12 песни се състезаваха в 33-ото издание на фестивала „Бургас и морето”, който по традиция се проведе в бургаския Летен театър. Водещи на конкурса бяха актьорите Мая Бежанска и Ненчо Илчев. Тази година форматът бе малко по-различен, като журито оценяваше изпълнителите в реално време директно от сцената.

На второ място бе класирана динамичната лятна песен на Васил Чергов „Провинциалната Мария“ . За нея той получи 3000 лева, а на трето остана „Първата любов“ на Елена Кокорска.

Сред официалните гости бяха кметът Димитър Николов, депутатът Румен Желев, звездата на българската естрада Йорданка Христова, Драго Чая и др.

 

Автор: Стиляна Божидарова

Добавете коментар


Защитен код
Обнови