Хвърчаха топчета с боя от „Капчето“ /снимки/

Не напразно Бургас спечели отличие за Европейски град на спорта.

Бургас е домакин на традиционният Великденски турнир по стрелба, а тази година организаторите включиха и пейнтбол. За девета поредна година Община Бургас и клуб по стрелба „Виктори-Бургас“ дадоха възможност на почитателите на този спорт да премерят сили в категориите прецизна и динамична стрелба. Традиционният Великденски турнир е популярен в цялата страна и събира на едно място професионалисти, любители и хора със състезателен дух. Демонстрационната среща по пейнтбол се проведе в стрелбищен комплекс „Капчето“.

Изявените ученици, които взеха участие бяха от Гимназията по механотелекротехнака и СОУ „Димчо Дебелянов“ . В първата част от играта за победители се считаха представителите от СОУ „Димчо Дебелянов“ , тъй като един от играчите им успя да пренесе и забие знамето на отбора си в противниковата база, но в последствие се анулира,тъй като се оказа,че е улучен в единия крак.

Интересният спор беше открит от зам.-кмета на Бургас д-р Лорис Мануелян и областния управител Вълчо Чолаков. Бургаският валия изрази своята гордост от факта,че Бургас е изпреварил Варна с откриването на това пейнтбол игрище. От своя страна Мануелян сподели своето мнение: „Отношението ми към оръжията е негативно, но в този случай, когато се използва за тренировъчни и състезателни цели е оправдано!“ Продължи с това, че даже подстрекава този метод за обучение на младите и изрази носталгия към времената, когато е служил в казарма.

Отново той мотивира младите с думите: „Стреляйте смело и само в десетката!“ Последва свирка и състезанието пое своя ход.

Автор Христина Димова

Добавете коментар


Защитен код
Обнови