Музикалното училище празнува своя рожден ден

Потребителски рейтинг: 0 / 5

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Празникът ще бъде отбелязан в навечерието на 116 години от рождението на Панчо Владигеров.

Световноизвестният български композитор е роден на 13 март 1899 година.

Стана традиция в този ден деца и преподаватели да подаряват на бургаската публика по един вълнуващ  мултимедиен спектакъл, в който, талант и красота  демонстрират  представителни творчески състави на училището, ученици от класовете по музикални инструменти, класически балет, актьорско майсторство, поп и джаз и оперно пеене .

Уникалният концерт на Музикалното училище тази година е озаглавен „Утре зависи от нас” и е  свързан с отбелязването на 70 години от края на Втората световна война.

Една  годишнина ,която е повод за поклон и равносметка, защото днес , 70 години след края на най-голямата война, отново се питаме „Взе ли си Светът поука от тази война?”  Човешката памет забравя...Затова и днес има войни,  които продължават да унищожават  мечти.

Чрез музиката, танца и словото, чрез своето изкуство,  децата ще   покажат на всички, че войните между народите са нанесли много повече вреда, отколкото полза, че истински цивилизованите народи ще открият други начини, за да разрешат проблемите, че всички войни са лоши и е време  заедно да изградим  един свят без война. 

Това за зрителите ще направят Камерен оркестър с диригент Петя Тончева, Духов оркестър с ръководител Христо Кожухаров, Младежки хор с диригент Анета Данаилова и Детски хор с диригент Тодорка Бинева.  На сцената ще излязат още Струнен ансамбъл  „Анима”  с ръководител  Людмила Иванова, Ансамбъл от класовете по поп и джаз пеене  с вокален педагог Милена Добрева , децата от балетните  класове с преподаватели Недко Георгиев и  Диляна Бахматова-Игнатова,  ученици от 10,11 и 12  клас , специалност актьорско майсторство, както и индивидуални изпълнители. 

В програмата  са включени класически произведения на Бах, Хайдн, Вила Лобос, Тодор Попов, както и част от от Ленинградска симфония  на Шостакович . Публиката ще се наслади на музиката и песните от филмите” Белоруската гара”,  "Изпепелени от слънцето" , "Коса" , "Списъкът на Шиндлер" и др.

Ще бъде изпълнена и  легендарната песен на Джон Ленън „Представи си“ (Imagine), която отдавна се е  превърнала в глобален химн на надеждата и мира. 

Сценарист на този невероятен спектакъл е Цвета Андреева, а цялото вълшебство на сцената ще се случи под режисурата на Христо Симеонов.

Празничната проява ще се състои на 12 март, четвъртък от 19 часа в салона на НХК.

Добавете коментар


Защитен код
Обнови