Мода и изкуство - ръка за ръка

Потребителски рейтинг: 0 / 5

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

И тази седмица почитателите на изкуството няма да останат разочаровани,

защото обаянието на класическата музика ще бъде съчетано с уникалността на сценичните костюми и актьорската страст.

Водеща роля  тази сряда  ще бъде отредена на децата, които се обучават в една от новите специалности  на училището – „Сценичен костюм”. Младите костюмографи и тяхната преподавателка Ваня Забунова ще покажат, че Вечната диктаторка – модата и изкуството  винаги са вървяли ръка за ръка, превръщайки въображението и емоциите на твореца в цветна реалност. Те ще демонстрират  първите си реално изработени проекти по специалността  – колажиран сценичен костюм от конкретна епоха, изработен от различни материи и материали. Костюмите са изработени и в мащаб на макетни дървени 20 сантиметрови фигури. 

Всеки художник ще представи и мултимедийна презентация на костюма, който е изработил. Това са мъжки и женски облекла от Древен Египет и Древна Гърция, Япония и Индия, както и Българска странджанска носия. 

Децата ще покажат първите си стъпки в света на сценичните изкуства и умението да направят костюма по- разчупен, по –раздвижен, за да е в помощ на актьора. Защото всъщност костюмите не са продължение на декора, а на актьора, вдъхвайки душа на неговия герой и разкривайки характера му, като същевременно  трябва да бъдат  съвсем близки до представата за времето.

Зрителите ще усетят, че светът на Вечната диктаторка, освен свят на лукс, екзотика, провокация, удобство и изисканост е свят на изкуството.

А в този свят на красота и мечти се преплитат театър, опера, балет и кино. И главна роля имат  костюмите и техните създатели.

Концертът- ревю  „Вечната диктаторка” се осъществява в рамките на проект „На концерт в сряда” , тази сряда – 25 февруари от 18 часа, Концертна зала на Музикалното училище, вход свободен.

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови