Проверяващият Созопол стана фен на местния тим

Потребителски рейтинг: 0 / 5

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Печелившата формула на Созопол е сътрудничество между  властите, бизнеса и обществените организации

 

Експертът от Световния съвет по Туризъм и Пътуване Ричард  Деймън  посети Созопол, за да  разгледа  реставрираната Южна крепостна стена и кула  и Археологически резерват „Античния град Аполония“ и да оцени шансовете на Созопол за първото място в категория „Дестинация на 2015 година”.

Първата среща на експерта бе с кмета на Созопол Панайот Рейзи и екипа му.На срещата кметът Панайот Рейзи запозна Ричард Деймън с  направеното през годините за съхраняване и експониране на богатото историческо и археологическо наследство на Созопол и с визията на града в следващите няколко години. Той подчерта пред госта си, че всичко,което е постигнато е благодарение на доброто сътрудничество и взаимодействие между общинската администрация, местния бизнес и неправителствения сектор, както и с подкрепата на държавата.

В следобедните часове от първия ден на посещението му, Ричард Деймън се срещна с представители на туристическия бизнес, обществени организации и представители на институции от Созопол и Черноморец, за да се запознае отблизо с възможностите на туризма и ефектът от него върху хората в общината. 

Деловата атмосфера на срещата бе разчупена от треньора на ФК”Созопол „ Румен Димов, който представи възможностите на града за спорт и за спортен туризъм. Той спечели симпатиите на суховатия англичанин като го попита : „ В коя от останалите две дестинации, с които сме съперници за първото място, ще бъде домакин на Европейско първенство по футбол? ”. От 6 май до 22 май цяла Европа ще гледа Созопол, който ще бъде домакин на 16 отбора по време на Европейското първенство по футбол за юноши до 17 години. 54 телевизии ще предават двубоите по цял свят. Емоционален и убедителен, Димов продължи : „ Само четири са стадионите в цял свят, където на метри от трибуните има археологически паметник, и стадиона на Созопол е един от тях.” Треньорът на созополските футболисти визира откритата неотдавна римска вила от 4 век, която предстои не само да бъде реставрирана, но и експонирана под стъклен похлупак и пищно осветена. Разгорещеният Димов подари сувенирно шалче на ФК” Созопол „ на госта и го покани да гледа футбол на новия стадион.

Добавете коментар


Защитен код
Обнови