Бой по време на Съдебен спор

Скандал със свещеници и гей връзки доведе до бой в предаването

Съдебен спор по Нова ТВ. 

Съдът, председателстван от Иван Сотиров, бе сезиран с разглеждане на дело за обида. Ищецът е богословът Светослав Ангелов, а ответникът - отец Силвестър Янакиев от Сливен, представляван от бившия депутат от Атака Павел Чернев. 

Отец Силвестър наричал Светослав  – простак, изтърсак, тъпанар, плужек. Заплашвал го със саморазправа.

По време на процеса бяха замесени хомосексуалните монаси от Троянския манастир, смъртта на един от тях – „баба Гуси“, както и факта, че ищецът е имал гей връзки.

Сипеха се обиди от и към попове и миряни.

В студиото присъства и братът на отец Силвестър – отец Евгений, който е известен и с деветте си деца. Когато нападките ексалираха, един от синовете на отец Евгений се хвърли да души ищеца. Наложи се да се намеси пристав Спасимиров, който спаси Светослав.

Последва дълга рекламна пауза, по време на която водещата Нана укроти присъстващите.

Съдът отхвърли иска на Светослав като недоказан.

Отец Силвестър Янакиев е на 43 години и е от Сливен. Светското му име е Станимир, завършил е текстилния техникум в родния си град. После учи 3 г. във Факултета по химия към СУ „Св. Климент Охридски“. Успоредно с това следва и богословие. През 1994 г. става дякон, а две години по-късно – свещеник в храма „Света София“ в Сливен.

От 2004 г. е духовен надзорник на Сливенската епархия. Отец Силвестър има собствено мнение по много въпроси и често прави скандални изявления в различни сфери на живота.

Добавете коментар


Защитен код
Обнови