Зареди си Мерцедеса в домашния контакт

Потребителски рейтинг: 0 / 5

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Автомобилът на бъдещето спира сам пред някой завеян пешеходец и има щепсел за зареждане в битовата електрическа мрежа.

 

Компанията Mercedes-Benz не остана по-назад от преките си конкуренти и демонстрира един свръхекстравагантен автомобил. Моделното обозначение на концепцията е F 015 Luxury in Motion (лукс в движение). Прототипът разполага със система за напълно автономно придвижване и силов тракт с горивни клетки.Батериите могат да се зареждат и от битовата електрическа мрежа, а габаритната дължина на F 015 Luxury in Motion е 5 220 мм. Широчината е 2 018, а височината - 1 524 мм. Размерът на междуосието е 3 610 мм. В архитектурата на автомобила са използвани въглеродни влакна, алуминий и високоякостна стомана. Новият модел събра погледите на посетителите по време на Автомобилното изложение CES 2015

В състава на силовия тракт влизат два електромотора с мощност от по 135 конски сили всеки, а енергията за тези ел. двигатели се образува от химическата реакция между водород и кислород. Освен това електромоторите могат да се захранват и от йон-литиеви батерии.

F 015 Luxury in Motion ускорява от 0 до 100 км/ч. за 6.7 секунди, а максималната му скорост е 200 км/ч. Напълно зареден концептуалния Mercedes може да измине разстояние от 1 100 километра, 200 от които се преодоляват за сметка на тока от акумулаторните батерии.

Както вече споменахме, колата е автономна и може да се управлява сама без намесата на водач. Това става благодарение на сложен комплекс от специални камери, лазерни и ултразвукови сензори, компютърни модули и точни и подробни навигационни карти.

Електрониката на колата има възможност да комуникира с други автомобили, участници в пътното движение, както и с обекти от инфраструктурата на пътя. Когато колата се управлява от водач, светлините са бели, а когато това става от електронните помощници светлините светят в синьо.

Ако по време на автономно придвижване сензорите засекат пешеходец пред колата светлините веднага стават червени и колата спира. Още нещо любопитно е, че интензивността на спирането се контролира в зависимост от разстоянието до пешеходеца.

Задните врати на F 015 Luxury in Motion се отварят обратно на посоката на движение, като между предните и задните врати няма колонка. При автономен режим предните кресла могат да се завъртят на 180 градуса и така пасажерите седят с лице един към друг.

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови