Бургазлия осинови лама за коледен подарък

Потребителски рейтинг: 0 / 5

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

20-годишният студент направил нестандартен  коледен подарък на своите хазяи в морската столица като осиновил няколкомесечена лама на тяхно име.

Във Варненския зоопарк вече е сложена табелката с името нахазяите, а бургазлията ще плаща всеки месец по 150 лв.

Още трима варненци са направили подобен подарък на свои близки като са осиновили животинки на тяхно име.В последния работен ден преди Рождество Христово младеж подписал договор за 30 лв. месечна издръжка на зайче на името на приятелката си, която с нетърпение чакал да се върне от губрет.

Варненка решила да изненада по същия начин дъщеря си - студентка в чужбина, като й осиновила пони за 120 лв. Сестра й веднага последвала примера й и "подарила" сърничка на сина си за 60 лв. Бургазлия също зарадвал близки от морската столица с контракт за лама за 150 лв. 

Освен договорите за издръжка, осиновителите получават грамота и настолно календарче със снимки на част от 307-те обитатели на зоокъта. "Макар и бавно, хората вече се научават, че Коледа не е ден само за ядене, пиене и материални подаръци. Множат се тези, които искат да направят добрина - и не само по празници. През годината варненци и жители на други градове осиновиха 30 животни", обясни директорката на зоокъта Иванка Стоянова. Тя даде пример с габровец, който подписал двугодишен договор за издръжка на една от маймунките. Човекът обяснил, че отказал цигарите и решил да дарява спестените 50 лв. месечно за изхранване на скокливия бозайник.

Добавете коментар


Защитен код
Обнови