Ама какъв секс, просто се лекувам

Потребителски рейтинг: 0 / 5

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Сексът с повече жени може да предпази мъжете от рак на простатата. До този титаничен извод са стигнали канадски учени, докато се упражнявали адекватно да работят със статистиката. За целите на изследването 3208 представители на силния пол са отговаряли на въпроси за начина им на живот и половите им завоевания.

 

Изследователите от университета на Монреал са установили, че за мачовците с повече партньорки рискът от развитието на злокачественото заболяване намалява, като за тези с над 20 бройки той е с 28 процента по-малък. В сравнение с мъжете с една партньорка опасността за женкарите от агресивна форма на заболяването също е по-малка ¬ с 19 процента. Авторите на проучването обаче отбелязват, че същото не важи за хомосексуалните полови актове, пише в. “Дейли експрес”. 

В действителност за мъжете с над 20 сексуални партньори опасността от рак на простатата се увеличава двойно. Двойно по-висок в сравнение със сексуално по-опитните мъже е и рискът от диагностициране с рак на простатата за девствените представители на силния пол.

Според специалистите едно от възможните обяснения е, че по-големият брой семеизпразвания в резултат на хетеросексуални полови контакти намалява концентрацията на предизвикващи рак вещества в простатната течност ¬ съставна част на семенната течност. Възрастта на първия сексуален акт и броят на прекараните предавани по полов път болести не оказват влияние върху риска от рак на простатата, отбелязват още изследователите. 

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови