За честта на един мъжкар

Потребителски рейтинг: 0 / 5

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

За първи път български филм печели най-реномирания фестивал за късометражно кино в света - "Клемон-Феран", Франция по време на 36-ото му издание. 

 

Филмът "Чест" на Павел Г. Веснаков с продуцент Ваня Райнова (Портокал) спечели "Grand Prix" и номинация за Европейските филмови награди по време на официалната церемония за закриване на фестивала в Клермон-Феран, Франция. До момента няма български режисьор или филм, който да е печелил голямата награда на фестивала. Филмът се пребори с още 75 ленти от цял свят. 

Във филма шофьор на такси научава за хомосексуалността на своя внук. “Искам да симпатизирам на възрастния човек, но не мога”, казва Павел Веснаков и добавя: “Но не мога и да го обвинявам, защото знам, че той не е имал шанса да расте в толерантна среда”.

Филмът е осъществен в копродукция с Германия и с подкрепата на Национален филмов център, Хамбургски филмов фонд, ZDF Arte, Културен център "Двореца" - Балчик и Moviemento ltd. 

„Чест“ е третият късометражен филм на Павел Веснаков. В неговите 30 минути той изследва огромната пропаст между поколенията в България и в тяхното общуване, обременено от очаквания и премълчавания, обречено на неизказаност.

В главната роля е актьорът, носител на две награди „Аскеер“, Михаил Мутафов. Партнират му Ани Бакалова, Светлана Янчева и младият актьор Александър Алексиев. 

Филмът е включен в програмата на „София филм фест.

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови